PIRO® -  Hoe het begon

Al in haar opstartfase is LabHelp Robotics de samenwerking aangegaan met de Duitse firma DORNIER-LTS, producent van de PIRO®  pipetteerrobot, wat een perfecte match bleek en resulteerde in een vruchtbaar distributeurschap. Met de liquidatie van DORNIER-LTS in juni 2018 werd LabHelp Robotics de (door hen) aangewezen partner voor PIRO® services wereldwijd.

PIRO® - Hoe nu verder

Met een schat aan PIRO® kennis en kunde draagt LabHelp Robotics nu zorg voor distributie en kwaliteitsbeheer van de PIRO® robotic tips, onderhoud en kalibratie van de pipetteerkoppen en PIRO systemen. Ook heeft LabHelp Robotics toegang tot PIRO®  onderdelen en accessoires.

De meest recente toevoeging aan de PIRO® services is de mogelijkheid om bij LabHelp Robotics een PIRO® pipetteerrobot te huren! Neem hiervoor contact met ons op.

PIRO® Systeem

Het PIRO® Liquid Handling Systeem van DORNIER-LTS biedt een veelzijdig en flexibel pipetteerplatform. Met zijn betrouwbaarheid, precisie, accuratesse en reproduceerbaarheid zet PIRO een nieuwe standaard in het moleculaire laboratorium.

PIRO® is ontwikkeld als een open systeem wat de robot uitermate geschikt maakt voor integratie in een geautomatiseerde workflow.
Ondanks zijn smalle footprint, een oppervlak van vier A4-tjes, kunnen er wel 16 posities worden gebruikt voor diverse rekken en houders.

PIRO® kan werken met een grote verscheidenheid aan rekken, platen en buizen tot een buisdiepte van 100 mm. Deep-well platen (inclusief de MP96 input plaat), reservoirs en blokken voor passieve koeling, maar ook ongebruikelijke accesoires voor verschillende real-time PCR platforms zoals ABI7500, Quantstudio 5/6, Rotor-Gene, SmartCycler, Eco, LightCycler behoren tot de mogelijkheden.
De PIRO® is gespecialiseerd in Real-Time PCR setup maar kan ook worden ingezet voor andere taken zoals:

  • Normalisatie
  • Seriële verdunningen
  • Het herschikken van plaatformaten
  • Cherry picking van verschillende platen en materiaalsoorten
  • Plaatdoublures
  • Het creëren van verschillende mixen voor dezelfde run
  • Automatische calculatie van mix hoeveelheden

 Neem contact op voor meer informatie of een demonstratie!